Ana içeriğe atla

...güz okuma şenliği 2016...




1. Kategori (10 puan): İsminde güz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların sonbaharda geçtiği bir kitap.
2. Kategori (10 puan): Hem blogger hem yazar olan yazarlardan bir kitap. 
Bu kategoride yazarın Türk olması ve yazdığı blogun en azından 5 paylaşım yapmış olması şart.
Sizlere kolaylık olsun size Sade ve Derin blogunun sahibi (kendisi de yazar olur aynı zamanda) Deeptone'in hazırladığı Kitap Çıkaran Bloggerler yazı dizisinin linklerini buraya ekliyorum.
1 & 2 & 3 & 4
İlla Deeptone'in listesinden seçeceksiniz yazarları diye bir koşul yok yukarıdaki koşula uyan her yazar kabulüm.
3. Kategori (10 puan): Kitaptaki karakterlerden en az birinin aşağıya yazacağım tür gruplarından herhangi birinin içinde olması.
Türler: Cadı, Vampir, Zombi, Peri, Cin, Elf.
4. Kategori (10 puan): İnstagram, facebook gibi sosyal medya üzerinden oluşturulan ortak okuma gruplarının şenlik süresince okuduğu bir kitap.
Yalnız burada dikkat edilecek iki nokta bir o kitabın 5 Ekim 2016 - 25 Aralık 2016 tarihlerinde  okunacak olması, iki bu grupların aynı kitabı okuyacak olması. Yani yazar ayları ya da temalı kitap etkinliklerinde okuduğunuz kitaplar sayılmıyor.
5. Kategori (10 puan): Goodreads puanlamasında en az 4.00 puan alan ve minimum 50000 kişinin oy verdiği bir kitap.

6. Kategori (10 puan): Bir şiir kitabı.
7. Kategori (10 puan): İsminde bir organ bulunan bir kitap.
Kalp, Yürek, Göz gibi kelimelerin ağırlıklı seçileceğini düşündüğüm bir kategori oldu.
8. Kategori (10 puan): Ülkemizde basılı en az 10 kitabı olan yazardan bir kitap.
Uyarı: Aynı kitabı farklı yayınevleri basarsa sayılmaz aman dikkat edin.

Brida
9. Kategori (10 puan): 100 Temel Eser listesinden bir kitap.
İlköğretim için buraya.
Ortaöğretim için buraya.

Gülistan

10. Kategori (10 puan): Kategorilerden bağımsız canınızın istediği bir kitap.
Yaz Şenliğinin ev çok okunan kategorilerinden birisini eklemezsek olmaz.

Kahve Muhabbetinde Aşk
11. Kategori (10 puan): Kapağında bir veya daha fazla insan yüzü bulunan bir kitap.
Burada kategorinin esnek olduğunu belirteyim ister insan gölgesi olur ister yüzünün küçük bir bölümü olur tamamen size kalmış. Ayrıca illa ön profilden olması gerekmez resmin yan hatta arka profili de kabul ederim. Umarım anlatabilmişimdir.
Taştan Kalp, Bir Sır Saklı İçimde, Sessiz Oda vb.

Casus
12. Kategori (10 puan): Güz Şenliği Öğretmenler Günü’nü kapsayacağı için öğretmenlik yapan  ya da yapmış bir yazardan bir kitap.

Aylak Adam
13. Kategori (10 puan): En az 10 farklı yazardan birer eser barındıran bir öykü, masal, şiir, anı, gezi vb türde bir kitap..

14. Kategori (10 puan): İsmi hava durumunu çağrıştıran bir kelime barındıran bir kitap.
İlla yağmur gibi bir kelime olmak değil, yağmak fiili olsa da olur. Yalnız mevsimsel ifade olmaz. (Kış Masalı gibi isimler kabulüm değil)
Misal Sis, Kış Güneşi, Mucizeler Yağarken vs.

Çiçeklerimi Rüzgara Verdim
15. Kategori (10 puan): İsminde bağlaç olan bir kitap.
Ama, fakat, lâkin, ancak, yalnız, oysa, oysaki, hâlbuki, ve, ile, ki, de, çünkü, zira gibi.
16. Kategori (10 puan): 200 sayfadan kısa bir kitap.
Bu kategoride 201 sayfayı kabul etmediğimi belirteyim :(

Lüzumssuz Bilgiler
17. Kategori ( Her kitap 10 puan iki kitap okunursa ekstra 20 puan toplamda 40 puan): Öncelikle Nobel Ödülü almış bir yazar seçiyorsunuz.  Yazarın Nobel Ödülü aldığı tarihe bakıyorsunuz.
a) Nobel Ödülü almadan yazdığı bir kitap.
b) Nobel Ödülü aldıktan sonra yazdığı bir kitap.
Şeklinde iki kitabını okuyorsunuz. Tarihleri puanlama zamanı bana iletmeyi unutmayın.

18. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplamda 70 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.

*Yolcu
*Aşk Köpekliktir
*Karmakarışık

19. Kategori (Her kitap 10 puan dört kitap okunursa ekstra 30 puan toplamda 70 puan): Baş harfleri alfabeye göre sıralanan 4 kitap.
İlk olarak Ç, Ş vb harfler yerine C, S harflerini kullanmamanız gerektiğini belirteyim.
İkincisi illa A harfinden başlama zorunluluğunuz yok. Ama puanlama hesabı yaparken 4 kitap yerine iki kitap okumuşsanız bu bu kitapları saydırabilmeniz için iki kitabın baş harflerinin sıralama düzeni oluşturması gerek. Mesele bir kitabını D harfi ise Y harfi ile başlayan kitabınızı puanlamaya dahil edemem.
Üçüncüsü Ğ harfini mecburen atlıyorsunuz.
Dördüncüsü kapakta hem seri adı hem de kitabın seri içindeki adı varsa kitabın kendi adını kullanıyorsunuz. Mesele Ölümcül Oyuncaklar-Cennet Ateşi Şehri kitabında baz alacağınız harf C.
Örnek sıralama:
Jessie Lamb'ın Vasiyeti
Kimliksiz
Leyla'nın Evi
Mavi Saçlı Kız

*Sen Merhaba de Ben Aşk Derim
*Şeker Portakalı
*Töre
*Umut Işığı

20. Kategori (Her  bir kitap 10 puan tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan toplamda 80 puan) Aşağıya ekleyeceğim ülkelerde doğmuş yazarlardan bir kitap. (Ben seçeneğiniz bol olsun diye sekiz ülke ekledim siz dört tanesini seçeceksiniz.)
Ülkeler: Endonezya, Çin, İngiltere, Rusya, Kanada, Almanya, İrlanda, İtalya.

*Sonsuza Kadar
*Çocukluk
21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.

*Şeytan ve Genç Kadın
*Aldatmak
*Beşinci Dağ
*Elif

Yorumlar

  1. hayırlı olsun canım .. keyifli bir okuma güzü olacak .. ♥

    YanıtlaSil
  2. aylak adam ve şeker portakalı okudum diğerlerini duymamışım yaa :)

    YanıtlaSil
  3. nilgünüm sayende bakalım nasıl geçecek:)

    deeptone aslında o kadar çok duymadıklarımız çıkıyor ki. iyiki bu etkinlikler var daha çok fakındalık oluyor:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

...4. motif etkinliği duyurusu...

artık gelenekselleştiğine göre her yıla bir etkinliğin olacağı bir etkinliğe daha başlıyoruz bazı arkadaşlarımızın isteğine göre. bu sefer şartlar biraz değişik malesef.  son iki sefer herkese güvendiğimiz için göndermeyen kişiler oldu malesef bu sefer herkes katılım sağlayamayacak. ve eğer katılım sağlanacaksa da yeni kişilere son ay gönderim yapılacak. malesef son iki etkinlikte ağzımız yandığı için böyle bir karar aldım. telefon numarası değiştirip gönderim yapmayanlar dahi  oldu... şimdi gelelim şartlara 1. ipi nako bonbon lüks  ya da nako baby ya da nako pırlanta olacak modele göre belirleyeceğiz. 2. katılımcılara maille birkaç motif  örneği göndereceğim seçimi birlikte yapacağız. 3.motif seçiminden sonra ben örüp ölçü vereceğim herkes o ölçüye uyacak 4. 5 er kişilik gruplar oluşturacağım 5. herkes herkese göndermeyecek herkes 25 er motif yapıp 4 kişi bir  kişiye yollayacak böylelikle herkeste 100 mitof olacak 6. etkinlik 4 ay sürecek 7. ocak a

... 13.Motif Etkinliği...

Selamlar...  Malum yıllar yıllar önce geldim WhatsApp yokken blog üzerinden motif etkinliği başlatmıştım. Her ay birimize motif yolluyorduk. Yıllar geçti kemik kadromuz oluştu ve 13. Etkinliğimizi yapıyoruz bu yıl. Bazılarımız karışık renk istedi bazılarınız tek renk.  Dört ay boyunca öreceğiz ve benim ilk ay ördüğüm motifler yukarıdaki fotoda 🧡 Motifimizin yapım aşamalarını Nilgün sağolsun anlatıp fotoladı bizler için.  Ben bana gelecek rengi beyaz olarak belirledim. Bakalım sonrası nasıl çıkacak.  Modele uygun İnternetten bir kaç model paylaşıyorum. Yapmak isteyen olursa diye.  Bu örneklerden biri.  Böyle altıgen de yapılabilir tabi 😇 Bu da hatırlarsanız benim ördüğüm aynı model. 🌸 Ne diyoruz o zaman başlasın yeni Etkinlik...  Sevgiler... 

... Yeniyıl Hediyeleşmesi...

Selamlar...  Öncelikle herkese mutlu, sağlıklı, huzurlu bir yıl diliyorum...  Motif ve kitap grubumuz var malum sürekli bahsettiğim. Her yılbaşında sürpriz hediyeleşme yapıyoruz aramızda. Bu yıl çekiliş görevlisi ben idim  Eşleşmeleri kura ile yaptım amaaaaaa kim kime çıktı, kimseye hediyesini alana kadar söylemedim 🙈 İki yıldır kime alacağımızı bilmeden yapıyoruz hediyeleşmeyi ki sürprizi ve heyecanı bol oluyor. Son dk ya kadar kim kime çıktı bilmiyor. Kargo fotosu atıyor adresi alıyor ve yola çıkıyor hediyeler 😇 Bu yıl konseptimiz paketi açınca içinde yılbaşı renkleri çıkması idi o yüzden bolca yeşil kırmızı beyaz göreceğiz...  Bu Hatice'den Zeynep'e ...  İlk ulaşan paketimiz idi ve böylelikle coşkumuz başladı.  Sevgi'den Fatma'ya bu paket...  Kupanın güzelliğinde gözüm kalmadı değil 😃 Hasibe'den Hatice'ye ...  İnce işler Hasibe'den sorulur 🌸 Sevcan'dan Gonca'ya ...  Sevcan abla kargo